Week van de Rechtspraak in Limburg

Van 8 tot en met 14 september vindt in Limburg de Week van de Rechtspraak plaats. Alle gerechtshoven organiseren in die week activiteiten voor het publiek. Thema: open over openbaarheid.

​Rechtspraak is openbaar, maar niet altijd. Waarom worden sommige zaken achter gesloten deuren behandeld? En wat speelt zich daar eigenlijk af? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Rechtspraak.
De week begint op maandag 8 september om 19.30 uur in de rechtbank in Roermond met ‘Meet the judge’.
Tijdens ‘Meet the judge’ staat de ontmoeting en het gesprek tussen burger en rechter voorop. Met ‘Meet the judge’ kan het publiek op een laagdrempelige manier in kleine groepen de dialoog aangaan met rechters. U kunt die vragen stellen die u altijd al graag wilde stellen over de rechtspraak in Nederland. De gesprekken zijn nadrukkelijk niet bedoeld om individuele zaken te bespreken.
Toegang is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom wordt u verzocht zich aan te melden via [email protected]. Bij aanmelding graag de volgende gegevens vermelden: naam, adresgegevens, telefoonnummer en leeftijd.
Aanmelden kan nog tot en met dinsdag 2 september.
Cookieinstellingen