Frits van Beek nieuwe Vorst Marot

Foto:

Sittardenaar Frits van Beek is zaterdagavond door Vorst Marot Harie I uitgeroepen tot zijn opvolger. Hij deed dat tijdens het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer in een afgeladen spiegeltent Majestic op Cour Solanus door het voorlezen van een Tillegram van de Pappegey.

Frits van Beek (62) is in het dagelijks leven directeur van schoonmaakbedrijf Economy Clean Sittard, dat hij samen met echtgenote Mariëtte leidt. Hij is daarbuiten onder meer actief als voorzitter van buurtvereniging Engelenkampstraat, Park en omgeving, een echte carnavalist en met Femieje Bieëingeraap al jaren actief deelnemer aan de Sittardse optochten. Frits en Mariëtte hebben een dochter, Maud, en twee zonen, Luuk en Koen. De laatste zwaaide in 2007 als stadsprins Koen I de scepter over het Marotterijk. 

Frits van Beek wordt op zaterdag 3 januari 2015 tijdens de traditionele uitroepingszitting van de nieuwe Marotteprins geïnstalleerd als Vorst Marot Frits I. Voordat het zover is zal Vorst Harie I eerst de nieuwe Ridder in de Orde van de Pappegey uitroepen, en daarna aftreden. Het is vervolgens aan de nieuwe Vorst om de nieuwe stadsprins uit te roepen.

tillegram-vorst-frits-1

Cookieinstellingen