Regiowandeling door ‘nieuwe natuur’

Foto:

Zondag 31 augustus wordt de derde regiowandeling van de IVN afdelingen in de Westelijke Mijnstreek georganiseerd, die in het teken staat van de ‘nieuwe natuur’.

De gemeente Stein opent dan het Heidekamppark. Een park om te wandelen, maar er is veel meer. Bikers hebben er een prachtig oefenterrein gekregen, hondenliefhebbers kunnen er op een afzonderlijke plek hun honden vrij laten ravotten. Er is speelmogelijkheid en er grazen koeien. 
De voormalige grindgroeves en stortplaats van afval zijn omgetoverd in een nieuw natuurgebied. IVN Stein heeft een speciale wandelroute naar het park ontwikkeld: Het Heidekamppad. 
De route voert langs borden met veel informatie over die nieuwe natuur, klimaatadaptatie en hoe het vroeger was en nu is geworden. Om 10.00 uur start in het Steinerbos, ingang Mauritsweg, een wandeling langs deze route onder leiding van IVN natuurgidsen en wordt het Heidekamppad feestelijk in gebruik genomen. Deze wandeling organiseert IVN Stein in samenwerking met IVN Elsloo. 
De wandeling is ook voor niet-IVN-leden vrij toegankelijk. Vertrek  om 9.45 uur vanaf parkeerplaats Glanerbrook te Geleen. De wandeling vertrekt om 10.00 uur vanaf het IVN gebouw in het Steinerbos te Stein.
Cookieinstellingen