VITZkids verbazen het publiek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Een Bigband met muzikanten van 8 tot 16 jaar oud beet zondag het spits af op het eerste Bigband Festival op de Markt in Sittard. Leuk, denk je dan, een jeugdorkest dat Bigbandje speelt.

Om vervolgens met stijgende verbazing kennis te nemen van het meer dan uitstekende niveau van deze jongste bigband van Nederland. Knappe solo’s, ronduit indrukwekkend soms, passeerden met regelmaat de revue. Het publiek genoot absoluut van wat The SLIM VITZkids ten gehore brachten. Het orkest staat onder de kundige en enthousiaste leiding van trompettist Marc Huynen.
Bigband The SLIM VITZkids is een echt leerorkest, dat wordt bevolkt door leerlingen van de muziekscholen van Heerlen en Maastricht. Het enthousiasme druipt er vanaf. Voor de een zijn de Vitzkids de eerste kennismaking met orkestmuziek, voor de ander is het een vaste leerplek waar hij of zij ervaring opdoet, voor weer een ander de springplank naar voortzetting van studie en spelplezier. De Vitzkids worden ondersteund door SLIM, Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek.
Na het optreden van de SLIM VITZkids traden op de Markt achtereenvolgens Bigband Boesten en Big Band Beeg op. In Poppodium Volt speelde tegelijkertijd de Mo Jones Big Band de zaal plat. Wie liever wat meer flauwekul tijdens en tussen de muziek door wilde zien werd op zijn wenken bediend in de spiegeltent op Cour Solanus, waar de Janse Bagge Bend de zondagmiddag weer aan stukken speelde.
Cookieinstellingen