Bevrijdingsconcert in Geleen

Foto:

Deze maand viert Limburg dat het 70 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse tirannie. Van de lokale kernen van de huidige gemeente Sittard-Geleen was Geleen het eerst aan de beurt om door de soldaten van de Amerikaanse tankdivisie Hell on Wheels te worden bevrijd. 

Het duurde in totaal elf dagen voordat de vijand helemaal uit Sittard-Geleen was verdreven. Holtum werd op 29 september als laatste bevrijd. 
Ter herdenking van oorlog en bevrijding geeft Harmonie St. Cecilia 1866 uit Geleen op zondag 28 september in samenwerking met Heemkundevereniging Geleen en zangkoor Vocal Sollys een bevrijdingsconcert in de Hanenhof. 
Daarbij wordt de muziek van koor en harmonie afgewisseld met de vertoning van unieke en nooit eerder getoonde beelden uit de tijd van oorlog en bevrijding, waarbij verhalenvertellers ongetwijfeld emotionele herinneringen aan die tijd zullen ophalen.
Het concert begint om 14.30 uur, de entree bedraagt 5 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij OCOG (Marcellienstraat, Oud-Geleen), Hubertushuis De Boew en via www.harmoniegeleen.nl.
Cookieinstellingen