Nieuwe centrummanager Sittard stuit op bezwaren

Foto: HH

De uit Roermond afkomstige Hans Brouwers is onlangs benoemd tot de nieuwe centrummanager van Sittard. Hij heeft in het verleden met succes diezelfde functie in Roermond bekleed.

Ondernemers van de Steenweg en de Rijksweg-Noord in Sittard zijn echter niet blij met de aanstelling van Hans Brouwers als centrummanager voor Sittard.
Eén van de winkeliers startte na Brouwers’ benoeming een handtekeningenactie en kreeg al snel van tientallen winkeliers een krabbel. Men vindt dat in Sittard voldoende geschikte kandidaten rondlopen die de functie van centrummanager ook hadden kunnen vervullen. Het is niet nodig om daar ‘iemand van buiten’ voor aan te trekken. 
Ook de ondoorzichtige wijze waarop de benoeming is verlopen stoort de ondernemers: er is nauwelijks over gecommuniceerd en vervolgens was de benoeming van Brouwers een voldongen feit. Tijdens de selectieprocedure trok een van de gegadigden voor de functie van centrummanager van Sittard zijn kandidatuur in, toen naar zijn zeggen de discussie “op een vervelende manier persoonlijk” werd. 
Brouwers gaat wekelijks 16 uur aan zijn functie in Sittard besteden. Aanleiding voor het vertrek van voormalig centrummanager Paul Kooij, die voor zowel het centrum van Sittard als dat van Geleen moest opkomen, was een gebrek aan vertrouwen bij met name de ondernemers van Geleen. Op dat moment is door het bestuur van de Stichting Centrummanagement Sittard-Geleen besloten dat er twee aparte – parttime – centrummanagers moesten komen.
In Geleen wordt de functie van centrummanager momenteel niet ingevuld, maar bepalen de ondernemers in onderling overleg welke activiteiten er moeten worden ondernomen om meer winkelend publiek naar het centrum te trekken. Het geld dat een parttime centrummanager kost kan zo worden aangewend voor stadspromotie, is de geachte in Geleen. De gemeente, die de stichting jaarlijks subsidieert om activiteiten te organiseren en te promoten, heeft daarop aangegeven die situatie voorlopig te zullen accepteren.
De gemeente speelt overigens geen directe rol in de benoeming van de nieuwe centrummanager. Dat is een verantwoordelijkheid van de Stichting Centrummanagement Sittard-Geleen, waarvan het bestuur bestaat uit ondernemers en vastgoedeigenaren.
Cookieinstellingen