Open Monumentendag op 13-14 september

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdag 13 en zondag 14 september kunt u ‘Op Reis’ tijdens de landelijke Open Monumentendagen. Ook in Sittard-Geleen valt er dan weer veel te zien en te leren. Gebouwen waarop de Open Monumentendag-vlag wappert zijn dan gratis toegankelijk.

Bent u benieuwd naar de route die prins Maurits aflegde op zijn veldtocht langs de Maas? Wilt u zien wie er allemaal op bedevaart kwamen naar Sittard? Of maakt u graag een wandeling bij het hoofdgebouw van de voormalige Staatsmijn Maurits in Geleen? Het kan allemaal tijdens de Open Monumentendagen in Sittard-Geleen.
Themaboekje 
De gebouwen worden veel levendiger aan de hand van de beschrijvingen in het  themaboekje dat door het plaatselijk comité wordt uitgegeven. De teksten zijn geleverd en bewerkt door Ben van Gaans, Jean Habets, Guus Janssen, Kitty Jansen-Rompen, Jolanda Janssen-Daniëls, Hub Kitzen, Jean Knoors, Jack Renet, Peter Schulpen en Harry Strijkers (redactie en drukbegeleiding).
 
Het boekje is tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 13 en zondag 14 september gratis verkrijgbaar bij boekhandel Bruna Geleen, de VVV te Sittard, het EHC Sittard-Geleen, Museum Het Domein Sittard, parochiekerk Oud-Geleen, de parochiekerken in het centrum Sittard, parochiekerk Lindenheuvel, Salviuskerkje Limbricht, Pomphuisje (BAT) Sittard, café De Sjloes Born en kasteelpark Born.
Cookieinstellingen