Vastelaoves-university: 4 lezingen over carnaval

Foto:

Sittardenaar René Haustermans ontdekte op zijn zoektocht naar de essentie van carnaval een aantal verrassende feiten en vond het ‘oergevoel’ van carnaval terug in oude culturen. “Een traditie zonder essentie is een lege huls”, stelt Haustermans. Hoog tijd om de essentie weer in het carnaval te blazen!

Hij doet dat middels 4 lezingen waarin hij niet alleen de essentie van carnaval behandelt, maar ook de tradities, de carnavalsmuziek en het carnaval van nu en morgen. De lezingen worden op 19 november, 7 januari, 21 januari en 4 februari aanstaande gehouden in de ‘sjpraek- en aetkamer’ van Café Schtad Zitterd aan de Markt 25 in Sittard en beginnen steeds om 20:00 uur.
De lezingenreeks vindt alleen doorgang bij voldoende aanmeldingen. Deelname aan de lezingenreeks kost 44 euro p.p. Aanmelden is mogelijk tot en met 2 november via [email protected]. 
Deelnemers aan de lezingen kunnen op 14 februari 2015 deelnemen aan een Vastelaoveswandeling door Sittard. Tijdens deze wandeling zien, horen, zingen, lachen en ‘sjlachte’ de deelnemers op plekken die in relatie staan tot carnaval in Sittard. Muziek, een drankje en plezier horen erbij! De wandeling start om 11:11 uur bij de Companen aan de Putstraat 20. Deelname kost 4,50 euro p.p., maar is gratis voor deelnemers aan de Vastelaovesuniversity.
» meer informatie over de Vastelaoves University
Cookieinstellingen