Harmonie ‘overvallen’ door flashmob

Zondagmiddag concerteerde Harmonie Sint Joseph, alias Sint Joep, alias De Paek, op de Markt in Sittard. Het aangekondigde Mooi Weer Concert had ditmaal ook daadwerkelijk schitterend weer en daarmee veel publiek, want de terrassen op de Markt zaten mudvol.

De jeugdharmonie startte het concert rond 14:30 uur, waarna de drumband verder ging met een aantal concertwerken. Daarna was het de beurt aan het grote orkest onder leiding van dirigent Bjørn Bus, dat een licht maar goed verzorgd programma bracht, dat aansprak bij het publiek. Daaronder een tweetal schitterende Spaanse marsen en een aantal bekende evergreens uit de popmuziek. 
Plots reed er een Volkswagenbusje de Markt op. De bestuurder maande vervolgens dirigent Bus af te slaan en zette vervolgens via de geluidsinstallatie in zijn eigen bus een salsanummer op. Daarop kwamen vanuit allerlei hoeken, straten en terrassen koppeltjes de Markt opgelopen om Salsa te dansen. Het bleek om een flashmobactie voor Spieren voor Spieren te gaan. De harmonie tracteerde de dansers en danseressen daarop op een live gespeeld salsanummer. Daarna vervolgde de harmonie haar concertprogramma en verdwenen de salsadansers weer net zo snel als ze waren verschenen.
Cookieinstellingen