Veel muziek in Geleen

Foto:

Deze zondag – koopzondag in Geleen – is er veel muziek in de stad. Tal van harmonieorkesten, fanfares en drumbands trekken vandaag door de Geleense binnenstad tijdens het Euregioparade.

Maar liefst 35 muziekgezelschappen uit de Euregio Maas-Rijn presenteren zich die dag tijdens een straatparade, concert- en showoptredens op diverse podia in de binnenstad van Geleen en een slotconcert op de Markt. Het tweejaarlijkse muziekevenement wordt georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en de Vlaamse Amateur Muziek Organisatie (VLAMO). De Euregioparade is gratis toegankelijk. 
De Euregioparade wordt om 10.30 uur geopend met een Eucharistieviering in de St. Augustinuskerk in Geleen. De viering wordt opgeluisterd door Harmonie St. Cecilia uit Rotem (B). 
Omstreeks 12.00 uur zal dhr. Ger Koopmans, Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Limburg, de Euregioparade officieel openen met het hijsen van de Limburgse vlag op de Markt in Geleen. De reeks concert- en showoptredens van diverse korpsen op verschillende podia op en nabij de Markt in het centrum van Geleen vinden plaats vanaf 12.30 uur. 
Om 14.00 uur presenteren de deelnemende korpsen zich aan het publiek middels een straatparade door de binnenstad van Geleen. Om 15.00 uur wordt de concertreeks op de Markt weer hervat. Aansluitend, om 18.00 uur, mag het korps dat tijdens de straatparade het meest in het oog sprong (alle deelnemende korpsen worden gejureerd) een prijs in ontvangst nemen. 
De Euregioparade Sittard-Geleen wordt afgesloten met een spectaculair slotconcert op de Markt met Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss Heksenberg-Heerlen.
Cookieinstellingen