DVERS 2014 op zaterdagavond 4 oktober

Foto:

Op één avond kan het publiek gratis genieten van hét aanstormend talent dat onze provincie rijk is: DVERS, hét showcasefestival en muzikantendag voor en door de Limburgsepopliefhebber!

Dit jaar vindt de alweer zesde editie van het grootste en tofste showcasefestival van Limburg plaats in de binnenstad van Sittard: DVERS. Verspreid over 17 locaties treden maar liefst 75 talentvolle Limburgse popacts op: singer-songwriters, hiphop, pop- en rockbands, DJ’s en producers… Voor ieder wat wils! 
Overdag biedt de organisatie een speciaal programma aan voor Limburgse amateur en semiprofessionele muzikanten tijdens de Limburgse Muzikantendag. 
DVERS is hét jaarlijks terugkerende evenement georganiseerd door de Limburgse provinciale koepelorganisatie voor popmuziek: Stichting Popmuziek Limburg (SPL). Op één avond kan het publiek gratis genieten van hét aanstormend talent dat onze provincie rijk is. Dankzij de gemeente Sittard-Geleen vindt dit enorme showcasefestival voor de Limburgse popmuziek alweer voor de zesde keer plaats in de binnenstad van Sittard. 
Op 17 locaties, op en rondom de markt en natuurlijk in Poppodium Volt, treden 75 jonge, aanstormende en talentvolle popacts op waar je je vingers bij kunt aflikken. Alle genres uit de popmuziek passeren de revue: van metal naar gevoelige singer-songwriters, van blues naar punk, van hiphop naar dancemuziek: DVERS staat letterlijk voor diversiteit.
DVERS is voor muzikanten uit Limburg hét moment om zich te laten zien en voor muziekliefhebbers dé gelegenheid om nieuw talent te spotten. De stad ademt op 4 oktober dus alleen maar popmuziek! Enkele talentvolle acts die zullen schitteren op het showcasefestival in 2014 zijn: Afterpartees, The Last Indian Summer, Fair Huxley, de Cultuurbarbaren, The Prospects (BE) en vele anderen!
Limburgse Muzikantendag
Speciaal voor muzikanten organiseert Stichting Popmuziek Limburg overdag de Limburgse Muzikantendag in Poppodium Volt. Deze Muzikantendag is dé plek om meer te weten te komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. 
Met masterclasses, presentaties en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geven de Muzikantendag Limburgse muzikanten extra bagage mee in de ontwikkeling van hun muzikale ambities. Ook is het de plek om de juiste mensen uit de muziekindustrie te ontmoeten. 
Tijdens de muzikantendag luister je onder andere naar John Cornfield; de producer van onder anderen MUSE en The Stone Roses. John legt uit waarom het belangrijk is om je eigen sound te hebben, zodat je je kunt onderscheiden van de rest. Torre Florim (De Staat) en Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) vertellen over hun eigen ervaringen in de Nederlandse popsector en over de verloop van hun carrière. Anneke van Giersbergen en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) geven een intieme muzikale sessie, waarin ze hun eigen songwriting-proces analyseren en uitleggen aan de muzikanten hoe ze te werk gaan. Je kunt luisteren naar prachtige rock ’n roll-verhalen van onder andere Dikke Dennis, Anton Goudsmit en Jan Smeets. En zo staat er nog véél meer op het programma!
Het showcasefestival is gratis toegankelijk voor publiek en start om 20:00 uur ’s avonds. Het volledige programma van de zaterdagavond vind je op de volgende twee pagina’s! Een kaartje voor de muzikantendag kost in de voorverkoop slechts 10,00 euro. Dit programma start om 12:00 uur.
» DVERS
Tekst: Stichting Popmuziek Limburg | Linda Erkens & Paul Moerel,
met dank aan UIT-Magazine.
Cookieinstellingen