Wandeling door Grevenbicht en Papenhoven

Foto:

Zondag 5 oktober 2014 maakt de Veldekekring Zitterd-Gelaen een middagwandeling door Grevenbicht-Papenhoven, waar in de afgelopen maanden  alle aandacht uitging naar de organisatie van het OLS-2014. 

De wandeling begint om 14.00 en is naast de Veldekeleden ook voor niet leden toegankelijk. De wandeling begint op het Burgemeester Kotenplein aan de Boulevard in Grevenbicht. Daar is ook gelegenheid om gratis te parkeren. De rondleiding staat onder leiding van Veldeke-voorzitter Jean Knoors.
Wandeling door het rijke verleden van beide Maasdorpen
Grevenbicht en Papenhoven liggen op een snijpunt van oude landsgrenzen tussen de vroegere hertogdommen Gulik en Gelre. Die oude staatsgrenzen waren ook de grenzen tussen de vroegere heerlijkheden en werden na de Franse aangehouden als dorps- en gemeentegrenzen. Voor buitenstaanders is het nog steeds moeilijk te begrijpen, of gesproken moet worden van Grevenbicht-Papenhoven of van Papenhoven-Grevenbicht. Al wandelend door de rijk bedeelde historische dorpskernen wordt over die ingewikkelde grenskwestie de gewenste duidelijkheid verschaft.
Bezoek aan het Streekmuseum Maaskant ’44
Ter afsluiting van de wandeling wordt een bezoek gebracht aan de oude watermolen op de Kingbeek, waarin sinds enkele jaren één van Limburgs rijkste collecties attributen over de Tweede Wereldoorlog herbergt. Daarnaast is ook een kleine afdeling over de Eerste Wereldoorlog ingericht. In het museumcafé trakteert Veldeke op een kop koffie. 
Cookieinstellingen