Zitbanken op de schootsvelden

Foto:

Op vragen van CDA-raadslid John Hanbeukers over de mogelijkheid om zitbanken op de noordelijke schootsvelden te plaatsen heeft het college van B&W geantwoord dat die binnen afzienbare tijd zullen worden geplaatst.

Hanbeukers stelde die vraag omwille van de bewoners van de bejaardenflats aan de Odasingel, zodat zij die slecht ter been zijn die banken kunnen gebruiken wanneer ze tijdens hun dagelijkse ommetje even willen uitrusten.
Het antwoord van de gemeente luidt: “Tussen de woonprojecten Odapark en de Rosa Toren komen binnen afzienbare tijd twee meerzitbanken met ertussen een afvalbak. Daarnaast worden een aantal soortgelijke banken geplaatst in de Schootsvelden.”
De bereikbaarheid van de bestaande zitbanken nabij de Rosa Toren aan de zijde van de beek wordt niet verbeterd. Volgens Hanbeukers zijn de banken slecht bereikbaar voor mensen met een rollator of rolstoel, omdat een verhard pad ontbreekt en het terrein hellend is. Volgens de gemeente staan andere, wel via verharde paden bereikbare, zitbanken op loopafstand van de genoemde bejaardenflats.
Niet iedereen blij met plaatsing van banken
Overigens zijn er ook bewoners in de buurt die niet zo blij zijn met de plannen, omdat zij vrezen dat de banken hangplekken worden voor groepen jongeren, maar ook voor zwervers en junks. Daarmee dragen de banken eerder bij aan een gevoel van onveiligheid dan aan het comfort voor de omwonenden.
Cookieinstellingen