Southern Sunrise bij Music Machine

Foto:

Zo nu en dan vindt bij Music Machine aan de Paardestraat 11 in Sittard een instore-performance, een winkel-optreden, plaats. Op donderdag 25 september verzorgt de Nederlands/Engelse band Southern Sunrise zo’n optreden. Dit naar aanleiding van het verschijnen van hun nieuwe EP. 

Mochten de weergoden het toelaten dan vindt het optreden buiten, voor de winkel, plaats. Aanvang rond 16.00 uur (exacte tijdstip volgt nog) en gratis entree.
Geïnspireerd door gebeurtenissen in het dagelijkse leven maar ook door fictie brengt Southern Sunrise – in het verlengde van de vorige EP Brighton – vier nummers uit in de vorm van de nieuwe EP Feels Like Home. De nummers op Feels Like Home hebben een bekend doch vernieuwend geluid, waarin Shonagh MacLeod’s serene zang gecombineerd wordt met nieuwe instrumenten zoals de synthesizer in ‘Red Sun Calling’ en de pedal steel, gespeeld door Stefan Wolfs (Catawba River Fox/The Cosmic Carnival), in ‘Closer’ en ‘Feels Like Home’.
De onderwerpen van de nummers reiken van waar gebeurde en verzonnen verhalen over reizen (‘Red Sun Calling’) en romantiek (‘Closer’) tot gebeurtenissen in het dagelijkse leven zoals de relatie tussen MacLeod en haar zusje ‘Elspeth’ en haar aanvankelijke heimwee (naar aanleiding van de bands relocatie naar Nederland) in ‘Feels Like Home’, waar ze doorheen geholpen werd door de telefoongesprekken met haar moeder.
De EP, geproduceerd door Pablo van de Poel, werd opgenomen in de analoge Electrosaurus Southern Sound Studio van DeWolff, aan de Oudegracht in het centrum van Utrecht. Deze inspirerende en warme plek werd door de band het afgelopen jaar regelmatig bezocht, en inspireerde de titel van de EP: Feels Like Home. De EP werd gemastered door Roy Brezinski in de Brezinski Basement Studio en heeft naast Stefan Wolfs, ook gastoptredens van Luka van de Poel (drums) en Pablo van de Poel (akoestische gitaar), beiden van de Geleense band DeWolff.
Cookieinstellingen