Derde Nach van ’t Limburgse Leed 

Terwijl in Geleen zowat het dak van het afgeladen feestpaviljoen op de Markt ging tijdens de optredens van The Unofficials, Miss Montreal en Kensington, viel er in Sittard het nodige te genieten voor de liefhebbers van het Limburgse lied.

Daar vond voor het derde jaar op rij de Nach van ’t Limburgse Leed plaats, een festival voor Limburgse muziek dat al jaren een begrip is in Venlo. In 2012 breidde het festival uit naar Sittard en dit jaar is er ook in Maastricht een editie gestart.
Liefhebbers van het luisterlied kwamen aan hun trekken in Kafee de Kup: Harold K, Marlou Obers en Jan Ridderbeekx wisten het publiek te boeien met mooie dialectnummers – bestaande dialectteksten of zelfgeschreven nummers, maar ook Limburgse vertalingen van bekende Nederlandse liedjes.
Voor Limburgse popmuziek kon men terecht bij Ich & Dich – Bagger United – en bij Ernesto’s, waar Limbo-project optrad.
Geheim optreden
Bij Ernesto’s vond ook nog een ‘Geheim optreden’ plaats. In groepjes van maximaal 6 personen moest men daarvoor via vier trappen in het bijna-donker ‘afdalen naar zolder’. Om daar te worden ze getrakteerd op een aantal prachtige liedjes over het mijnverleden en het harde leven van de koempels ondergronds, mooi gezongen door Rim Steijvers (zoon van Henk). Een mooi voorproefje in de aanloop naar 2015, het Jaar van de Mijnen.
Cookieinstellingen