OPA dient motie in wegens positie OR bij oprichting cultuurbedrijf

Omdat tijdens de commissievergadering CSSV (Cultuur, Sport, Stedelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting) van 4 september duidelijk werd dat de ondernemingsraad van de bij de oprichting van het cultuurbedrijf De DoMIJNen betrokken instellingen niet in de positie was gebracht om over de oprichting van het cultuurbedrijf advies uit te brengen, dient raadslid Jack Renet van OPA aanstaande donderdag een motie in.

De tekst van die motie leest u hieronder.
De Raad van de gemeente Sittard-Geleen bijeen in haar vergadering van 25 september 2014,
Overwegende dat
  • tijdens de commissievergadering CSSV op 4 september bleek dat de Ondernemingsraad van betrokken instellingen niet in positie was gebracht om een advies uit te brengen aangaande de oprichting van het cultuurbedrijf.
  • verwijzend naar artikel 25 van de Wet op de Ondernemingsraden en speciaal op lid 1a en lid 2 
    1a. De ondernemingsraad wordt door de ondernemer in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over elk door hem voorgenomen besluit tot overdracht van de zeggenschap over de onderneming of een onderdeel daarvan.
    2. De ondernemer legt het te nemen besluit schriftelijk aan de ondernemingsraad voor. Het advies moet op een zodanig tijdstip worden gevraagd, dat het van wezenlijke invloed kan zijn op het te nemen besluit.
Verzoekt het College om de betrokken Ondernemingsraad alsnog in positie te brengen en om ondernemingsraden in de toekomst structureel op de wettelijk voorgeschreven wijze in positie te brengen telkens wanneer dit aan de orde is en gaat over tot de orde van de dag.

Jack Renet
Raadslid OPA
Cookieinstellingen