4 oktober: WereldDierenDoeDag

Foto:

Een van die data die je als kind krijgt ingeprent en nooit meer vergeet: 4 oktober dierendag. Werelddierendag zelfs. Dierenbeschermingscentrum Limburg aan de Langereweg 9 te Born viert dat met WereldDierenDoeDag. 

Dierenbescherming Limburg nodigt alle dierenvrienden hiervoor van harte uit – maar wel zonder uw eigen huisdier.
De aftrap van deze dag wordt om 11:30 uur door bijzondere gasten gedaan. Een aantal herstelde roofvogels krijgt hun vrijheid terug en worden door het Natuurhulpcentrum uit het Belgische Opglabbeek vrijgelaten in de natuur. Volgend op de vrijlating opent het dierenbeschermingscentrum tot 16:00 uur haar deuren voor alle geïnteresseerden.
Bieden op waardevolle veilingitems
Op een interactieve en leuke manier meer leren over dieren en de dierenbescherming staat centraal op 4 oktober. Er worden allerlei diergerelateerde activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 
Zo kunnen kinderen onder andere speelgoed maken voor onze asieldieren en hun knuffeldier laten nakijken door een knuffeldierenarts. Daarnaast zal DAVALON, the petcoach company uit Maastricht, een lezing geven met als thema ‘Spelen met je hond’. Studenten van het CitaVerde College zijn ook present en geven bezoekers advies over diverse gezondheidsthema’s zoals overgewicht bij dieren en gebitsproblemen. 
Ook kunnen bezoekers de asielhonden bewonderen die de nieuwe hondensport Treibball uitoefenen en een kijkje nemen op de kattenafdeling waar katten geknuffeld kunnen worden. Om 14:30 uur vindt er een veiling plaats waarbij bezoekers op ludieke en waardevolle veilingitems kunnen bieden. 
Toegang en entree
Dierenbescherming Limburg krijgt geen overheidssteun voor dierennoodhulp, dus uw steun is van onschatbare waarde. Wilt u de dieren steunen kom dan naar de WereldDierenDoeDag. Het centrum vraagt een entreeprijs van 5 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen.
Bezoekers worden vriendelijk verzocht om hun eigen huisdieren niet mee te nemen. 
Cookieinstellingen