Marieke Scheffers genomineerd als Topper

Foto:

Een Topper is iemand die geen doorsnee leercarrière heeft doorlopen en met doorzettingsvermogen en creativiteit barrières overwon om zich zelf te ontwikkelen. Toppers zijn een voorbeeld voor anderen voor wie leren niet altijd vanzelfsprekend is.

In het kader van het Festival van het Leren werden een aantal mensen in Nederland als Topper genomineerd. Een van hen is de nu 51-jarige Marieke Scheffers uit Sittard-Geleen. Zij erkende op 50-jarige leeftijd haar laaggeletterdheid en ging ermee aan de slag. 
Aansluitend op het leren lezen en schrijven heeft zij de cursus Klik & Tik gevolgd bij Biblionova in Sittard-Geleen. Dat is een cursus voor mensen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren. De cursus bestaat uit drie delen, beginnend bij het gebruiken van de computer, muis en toetsenbord, gevolgd door internet, e-mail en informatie zoeken op het web en afgerond met een introductie in social media zoals Facebook.
Marieke kreeg tijdens de start van het Festival van het Leren uit handen van Europarlementariër Agnes Jongerius een oorkonde van haar nominatie als Topper uitgereikt. Maandag werd zij bij Biblionova in Sittard daarvoor nog eens in het zonnetje gezet.
Cookieinstellingen