Tone Aanderaa exposeert bij Galerie Marie

Op woensdag 1 oktober – de dag dat de 60e Kinderboekenweek begint – opent om 19:00 uur in Galerie Marie in Schipperskerk een expositie met werken van Tone Aanderaa. Tone schildert, schrijft en illustreert ook vaak voor kinderen.

De expositie is daarna tot en met 12 oktober – zolang als de Kinderboekenweek duurt – geopend van 15:00 tot 20:00 uur.
Tone Aanderaa werd geboren en groeide op dichtbij de Handanger-fjord, in West-Noorwegen. Na een verblijf van 8 jaar in Amerika, waarvan 7 jaar voor haar Kunststudie aan het Pratt Institute in New York, die zij afsloot als Master of Arts, keerde zij terug naar Noorwegen. Zij is inmiddels een wereldbekend schilderes van magische taferelen. 
Naast Tone Aanderaa is er ook werk te zien van Jos Verhees – een van staaldraad gemaakte draak – en van Roland Menten – De Kunst van het onthaasten.
Ter gelegenheid van deze opening heeft Galerie Marie een tekenwedstrijdwedstrijd uitgeschreven. Alle kinderen van de basisscholen in Sittard-Geleen worden uitgenodigd om een tekening te maken over hun favoriete (eigen) sprookje. De materiaalkeuze is vrij, maar de tekeningen graag op A4 formaat maken.
De tekeningen dienen vóór 28 september gestuurd te worden naar of ingeleverd te worden bij Galerie Marie, Sterre der Zeeplein 12, 6124 AR Schipperskerk. Een deskundige jury zal de tekeningen beoordelen.
De maker van de mooiste tekening wint de hoofdprijs van 30 euro. Daarnaast zijn er 5 prijzen van 10 euro. Voor de school van de leerling van de winnende tekening krijgt een prijs van 50 euro. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de opening van de tentoonstelling op 1 oktober. Er is dan ook een ballonnenwedstrijd.
Cookieinstellingen