Els van der Geeren wordt Miss Oktoberfeest 2014

Zondagmiddag werd – tijdens de Oktoberfeest modeshow op de Markt – de naam van Miss Oktoberfeest 2014 bekend gemaakt. Op vrijdag 17 oktober volgt Els van der Geeren Minouche Heinemans op, want op die avond wordt zij officieel geïnstalleerd als Miss van het Tiende Oktoberfeest in Sittard-Geleen.

Na Charlotte Rademacher (2012) en Minouche Heinemans (2013) is Els van der Geeren de derde Miss Oktoberfeest van de stad. De verkiezing van Miss Oktoberfeest werd in 2012 voor het eerst gehouden op initiatief van UIT-Magazine, in samenwerking met de organisatie van de Oktoberfeesten.
bfxyxwsz7j5059rxif3thyl63
Els van der Geeren met links van haar haar twee voorgangsters. Geheel links Charlotte Rademacher en in het midden de huidige Miss Minouche Heinemans.
De opzet van de verkiezing is simpel: kandidates sturen een leuke foto van zichzelf naar de redactie van UIT-Magazine, die de foto op een speciale Facebookpagina plaats. Het is aan de kandidates om campagne te voeren en zoveel mogelijk likes te verzamelen. Uit de kandidates met de beste campagne kiest een jury in een laatste selectieronde vervolgens de uiteindelijke winnares.
De winnares van dit jaar gaf zich een aantal weken geleden op voor de felbegeerde titel, omdat iemand in haar omgeving het idee opperde. “Eigenlijk ben ik vanaf die tijd in een rollercoaster terecht gekomen,” zegt ze. 
Els werd daarvoor samen met een aantal anderen uitgenodigd op een locatie in Sittard. Daar motiveerde ze aan een jury waarom zij er met de titel vandoor wil gaan. Enkele dagen later hoorde ze dat zij de uitverkorene was en – heel lastig voor iemand die niet kan liegen – dat ze daarover absoluut het stilzwijgen moest bewaren. In elk geval tot zondagmiddag 28 september.
In het dagelijks leven werkt Els, die afgestudeerd SPW’er is (SPW = Sociaal Pedagogische Werk) is, als woonbegeleidster in Heijenrath.
xld8xr87ohhd6zya9aqi8bp36
Foto: Studio 66 | Carin Willemsen
Met dank aan Uit-Magazine.
Cookieinstellingen