Kandidaat worden voor Waterschapsverkiezingen?

Geïnteresseerden die zich kandidaat willen stellen voor de waterschapsverkiezingen van maart 2015 kunnen op 3 november een informatieavond bijwonen van het Waterschap Roer en Overmaas.

De informatieavond vindt plaats in het Waterschapshuis, Parklaan 10 te Sittard en begint om 20:00 uur.
Voorzitter Jan Schrijen en medewerkers van het waterschap geven dan alle benodigde informatie. Jan Schrijen zal onder andere meer vertellen over het werk van Waterschap Roer en Overmaas en de rol en taken van een waterschapsbestuurder. Ook is er een presentatie over de procedure rondom de kandidaatstelling. Na de presentaties is er volop gelegenheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld wat het werk van een waterschapsbestuurder inhoudt, welke belangen het waterschap moet afwegen en welke verantwoordelijkheden het bestuurswerk met zich meebrengt. De avond is bedoeld voor alle partijen en (belangen)groepen die overwegen aan de verkiezingen deel te nemen.
Extra belangrijk: 2x stemmen = 4x kiezen
De verkiezingen in maart zijn extra belangrijk omdat de stemuitslag ook geldt voor het gefuseerde Waterschap Limburg. Op 1 januari 2017 fuseren de twee Limburgse waterschappen (Waterschap Roer en Overmaas en Waterschap Peel en Maasvallei) tot het nieuwe Waterschap Limburg. Er vinden voor de fusie dus geen nieuwe verkiezingen plaats. De verkiezingen worden tegelijkertijd gehouden met de verkiezingen voor de leden van Provinciale Staten. Kiesgerechtigden krijgen 2 stempassen toegestuurd waarmee ze feitelijk 4 keuzes maken: voor het huidige waterschap, voor het nieuwe Waterschap Limburg, voor Provinciale Staten en daarmee ook voor de Eerste Kamer (de leden van Provinciale Staten kiezen immers de leden van de Eerste Kamer).
Meer informatie
» Rob Drummen, projectleider verkiezingen, 046-4205700
Parklaan 10 Sittard
Cookieinstellingen