C-turn van start

Er is voldoende belangstelling voor de diensten van C-turn return center. Het bedrijf is onlangs gestart voor een drietal opdrachtgevers als afhandelaar van hun retourzendingen.

Het recent opgerichte bedrijf C-turn heeft haar vestiging in Sittard op dinsdag 13 oktober geopend. Door de grote belangstelling is C-turn eerder dan gepland haar activiteiten gestart voor een tweetal Limburgse opdrachtgevers en een pilot voor een Duitse E-retailer.
C-turn gaat de retourzendingen van zowel kleine als grote webwinkels en E-fulfilment bedrijven afhandelen. Bij de start gaan vooralsnog ca. 6 mensen aan de slag. De verwachting is dat het bedrijf werk gaat bieden aan ruim 200 mensen over drie jaar. Het bedrijf is een initiatief van de ondernemers Erwin Claessens en Hamadi Ettarfas.
Hamadi: “De ervaring leert helaas dat het retourproces bij de meeste webwinkels een ‘ondergeschoven kindje’ is. Meestal vind je de retouren daar ergens in een hoek van het magazijn, wachtend totdat iemand even niets beters te doen heeft. Vervolgens leidt de verwerking, het terugplaatsen op voorraad en de administratieve afhandeling van de retourzending tot veel heen en weer geloop en gecommuniceer tussen afdelingen. Waardoor klanten mogelijk onnodig lang moeten wachten op een product.”
Erwin Claessens vult aan: “Bovenstaande overwegingen zijn de belangrijkste reden waarom onze opdrachtgevers kiezen voor C-turn als partner. Want bij C-turn worden retouren van ontvangst tot en met interne en externe terugkoppeling gemiddeld binnen 4 uur afgehandeld, zonder dat daarvoor haast hoeft te worden gemaakt.”
Hoe kan dat? Hamadi Ettarfass: “Retourverwerking is bij ons kernactiviteit. Bij ons worden de retouren door meerdere betrokken medewerkers afgehandeld die toegang hebben tot alle relevante informatie en processen. Ons automatiseringssysteem doet de rest. Retouren zijn daarmee – van  begin tot eind – binnen enkele uren na ontvangst volledig en real-time verwerkt en eventuele vervolgacties geïnitieerd. Onze opdrachtgevers kunnen zelfs een retour via ons systeem op de voet volgen.”
Het bedrijf werkt vanuit een voormalig logistiekcentrum voor textiel aan de Handelsstraat in Sittard. Het pand is 2100 vierkante meter groot.
Cookieinstellingen