Ricksen haalt steun bij FIFA

Oud-Fortunees Fernando Ricksen wil een eigen stichting oprichten in de strijd tegen ALS. De oud-voetballer maakte bijna een jaar geleden bekend dat hij aan de ziekte lijdt en kreeg vandaag van FIFA-baas Sepp Blatter de toezegging dat FIFA hem steunt bij zijn plannen.

Dat zei Blatter woensdag na een ontmoeting met de voormalig international, die lijdt aan de ongeneeslijke spier- en zenuwziekte.
“De plannen van Fernando voor een foundation krijgen de volledige steun van de FIFA. De strijd tegen ALS is zwaar, we moeten nooit opgeven”, twitterde Blatter woensdag na zijn ontmoeting met Ricksen in Zürich. Verder sprak de Zwitser van een ‘nederige ervaring’. “Hij bestrijdt de ziekte met erg veel moed.”
Hoe de stichting precies vorm gaat krijgen, is nog niet bekend. “Maar het ligt voor de hand dat geld gebruikt gaat worden voor onderzoek naar en medicijnen tegen ALS”, zei Ricksens biograaf Vincent de Vries tegen de NOS. De Vries was net als het gezin van Ricksen bij de ontmoeting aanwezig.
De 38-jarige Ricksen speelde in het verleden bij Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Bovendien kwam hij twaalf keer uit voor het Nederlands elftal.
Bron: Novum
Cookieinstellingen