Einde gedoe Molenbeek in zicht

De voorzieningenrechter heeft woensdag bepaald dat Molenparc geen retentierecht mag uitoefenen op de grond rondom het zo goed als voor oplevering gerede project Molenbeek in Sittard.

Het project Molenbeek, een winkelcentrum en 78 nieuwe huurappartementen op de hoek van de Tuddernderweg en de Hemelsley in Sittard, was door Molenparc hermetisch afgesloten voor wie dan ook. 
Oorzaak: de inmiddels failliete projectontwikkelaar Nieuwe Borgh uit Roosteren heeft destijds aan Molenparc alleen de grond betaald waarop het gebouw is opgericht. De gronden eromheen zijn later door Jongen Molenbeek B.V. aan Nieuwe Borgh betaald. Nieuwe Borgh ging failliet voordat de projectontwikkelaar daarop de grond aan Molenparc had betaald. 
Volgens de rechter heeft de curator in het faillissement van Nieuwe Borgh echter voldoende zekerheid voor de nakoming van de overeenkomst van Nieuwe Borgh met Molenparc gesteld en is er daarmee geen grond meer voor het uitoefenen van het retentierecht door Molenparc. 
De rechter heeft nu besloten dat Molenparc binnen 30 dagen de betwiste grond in woonrijpe toestand, inclusief 122 parkeerplaatsen, moet opleveren. Op niet tijdige oplevering staat een dwangsom van 10.000 euro per dag tot een maximum van 1.000.000 euro. Verder moet binnen 60 dagen ook de eigendomsoverdracht zijn geregeld.
Cookieinstellingen