Wegkruis Graetheide gerestaureerd

Zaterdagmiddag zegende kapelaan Bodde het geheel gerestaureerde wegkruis in Graetheide opnieuw in. Het kruisbeeld en het Corpus Christi waren 75 jaar na de oorspronkelijke in gebruik name dringend aan restauratie toe. Dat gold ook voor de omgeving van het wegkruis.

Het restauratieproject van dit wegkruis – één van de 31 wegkruisen en kapelletjes in Born en omgeving – werd op initiatief van Heemkundevereniging Bicht aangevat en werd in samenwerking met Buurtvereniging Graetheide en de gemeente Sittard-Geleen uitgevoerd. De restauratie van het Corpus Christi – het Christusbeeld – werd uitgevoerd door Miel Jaspers uit Grevenbicht.
kf158w71fu2gdcjilp8ii09uf
Miel Jaspers bij het door hem gerestaureerde Christusbeeld.
De kosten van de restauratie en van de herinrichting van de omgeving – 4200 euro –  worden gedragen door de gemeente Sittard-Geleen. Buurtvereniging Graetheide draagt vanaf nu zorg voor het dagelijkse onderhoud van het kruisbeeld en de omgeving. Bij de herinzegening werd de wens uitgesproken dat de restauratie van het wegkruis van grotere betekenis mag zijn, dan alleen de instandhouding ervan als relict van het Rijke Roomse leven.
ykjqmqhlf65oiaunpugwkqmqd
Het door drie lindebomen omgeven wegkruis staat er weer prachtig bij en kan er nu weer vele jaren tegen.
Cookieinstellingen