Nieuw innovatieprogramma voor Zuid-Nederland

De provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland hebben in samenwerking met het Rijk een innovatieprogramma voor Zuid-Nederland opgezet, waarmee de Zuid-Nederlandse economie een boost moet krijgen. 

Een groot deel van het voor dit programma beschikbare geld is afkomstig uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
Op 29 oktober wordt in het bijzijn van toonaangevende vertegenwoordigers van bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in het Provinciehuis het startschot gegeven voor OPZuid – Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland.
De EU stelt 113 miljoen euro uit het EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) beschikbaar voor projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van de Zuid-Nederlandse economie tot een sterke en dynamische kenniseconomie. Samen met de cofinanciering van de provincies, het rijk en de projectuitvoerders, zal de totale investeringsimpuls van het OPZuid circa 321 miljoen euro bedragen.
Het OPZuid richt zich specifiek op verbetering van het regionale concurrentievermogen en de werkgelegenheid door middel van de speerpunten innovatiebevordering en de overgang naar een koolstofarme economie.
Cookieinstellingen