Veroordelingen voor schietpartij in Nieuwstadt

De rechtbank heeft woensdag uitspraak gedaan in de zaak rond de geruchtmakende schietpartij die op 6 april 2013 in Nieuwstadt plaatsvond. 

De verdachten A.K. (25) uit Swalmen en A.H. (26) uit Roermond werden vrijgesproken van poging tot moord, maar de rechter achtte het duo wel schuldig aan poging tot doodslag op Frank Maggen uit Sittard. De schietpartij vond plaats na onenigheid bij een pokertoernooi in het inmiddels gesloten café Het Nestje aan de Markt in Nieuwstadt.
De rechter veroordeelde A.K. tot een gevangenisstraf van 42 maanden. A.H. gaat 36 maanden achter slot en grendel. Tegen het duo waren veel zwaardere straffen geëist, namelijk 9 en 8 jaar cel.
Een man uit Sittard, die ervan werd verdacht een of meer vuurwapens te hebben geleverd aan de daders en hen naar de plaats van het misdrijf te hebben vervoerd, werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
Het slachtoffer werd op de avond van de schietpartij in zijn benen geraakt, maar wist te ontkomen en liet zich in het ziekenhuis behandelen. Een paar dagen later werd Frank Maggen in zijn eigen woning vermoord door een tot op heden onbekend gebleven dader.
Cookieinstellingen