Sittard-Geleen wint VluchtelingenWerkAward

Sittard-Geleen heeft donderdag tijdens het Maatschappelijk Congres van VluchtelingenWerk Nederland in Driebergen de VluchtelingenWerkAward in de categorie Beste Gemeente gewonnen. 

Sittard-Geleen liet de andere genomineerden Utrecht en Staphorst achter zich, omdat de gemeente er volgens VluchtelingenWerk alles aan doet om vluchtelingen snel mee te laten doen. 
Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland: “In deze gemeente krijgen vluchtelingen een warm welkom. Vluchtelingen hebben hun eigen klantmanager en worden volgens vaste protocollen snel op weg geholpen. De gemeente doet er bovendien alles aan om eventuele weerstand van burgers om vluchtelingen op te vangen in hun wijk te voorkomen.”
Wethouder Bert Kamphuis van Sittard-Geleen mocht de Award in ontvangst nemen en was daarmee zeer verheugd. Hij gaf aan dat deze beloning een verdienste is van Vluchtelingenwerk Sittard-Geleen, de vrijwilligers die ondersteuning leveren, de betrokken ambtenaren van de gemeente en niet te vergeten Kamphuis’ voorganger Berry van Rijswijk.
Cookieinstellingen