‘Forse afname in aantal bezoekers koopavond’

In steden waar de zondag is vrijgegeven voor winkelopenstelling wordt die dag steeds belangrijker. Daar is de zondag echt een nieuwe winkeldag geworden.

De populariteit van de vaste koopavond lijkt echter danig op zijn retour. Het aantal bezoekers op koopavonden neemt in nagenoeg alle grote steden af. RTL Nieuws heeft een onderzoek van City Traffic gepubliceerd, waarin voor Sittard-Geleen valt af te lezen dat het aantal bezoekers op koopavonden nu 30 procent lager ligt dan twee jaar geleden.
Vergeleken met andere Limburgse steden valt dat percentage mee. In Heerlen is de daling bijna twee maal zo hoog: daar komen 58 procent minder bezoekers op de koopavonden. Maastricht zag het aantal bezoekers met 41 procent dalen. Voor Roermond staat de teller op een daling van 52 procent.
Omdat door de teruglopende belangstelling steeds meer winkeliers besluiten op koopavonden de deur niet open te houden zal het bezoekersaantal naar verwachting nog verder dalen. Daarmee lijken de vaste koopavonden hun langste tijd te hebben gehad.
Foto: © Libor Bednarik – sittard365.com
Cookieinstellingen