QCP en gemeente maken afspraken over invulling banen

Foto:

Het nieuwe kunststofverwerkingsbedrijf QCP en de gemeente Sittard-Geleen hebben afspraken gemaakt over het invullen van banen bij QCP door werklozen en bijstandsgerechtigden. 

Bij het bedrijf komen in eerste instantie veertig arbeidsplaatsen. Bij de invulling daarvan wordt voorrang gegeven aan mensen met een WW- of een WWB-uitkering. Wethouder Pieter Meekels (economie) en de QCP-directeuren Huub Meessen en Raf Bemelmans ondertekenden de intentie-overeenkomst waarin dit onder meer geregeld is.
De intentie-overeenkomst komt voort uit de wens van de gemeenteraad van Sittard-Geleen om voorwaarden te verbinden aan het verstrekken van een investeringsbijdrage van 4 ton en het verlenen van een garantie van 6 ton. “Nadat de raad eerder dit jaar dit besluit nam, hebben we samen met QCP gekeken welke mogelijkheden er waren om social return mogelijk te maken,” aldus Pieter Meekels. “Naast de afspraken over de invulling van arbeidsplaatsen hebben we bijvoorbeeld ook over het beschikbaar stellen van stageplekken overeenstemming bereikt.”
Huub Meessen, een van de initiatiefnemers van QCP (Quality Circular Polymers), benadrukt de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het bedrijf voelt. “We zullen straks niet alleen een grote bijdrage leveren aan een beter milieu door onze unieke methode om gebruikte kunststoffen  te verwerken tot hoogwaardige kunststoffen; ook op andere terreinen pakken we onze verantwoordelijkheid. In dit geval onder andere door bij het werven van personeel voorrang te geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt,” zegt Meessen.
QCP begint naar verwachting in de loop van volgend jaar met de personeelswerving, gelijktijdig met de bouw van de fabriek. De gemeente en het UWV zullen geschikte kandidaten voordragen, die vanaf de opstart van de fabriek aan de slag kunnen. Daarnaast wordt ook bekeken of QCP mogelijkheden heeft om via de Participatiewet direct dan wel indirect ook mensen te plaatsen. Tenslotte is afgesproken dat QCP naast stageplekken ook kandidaten voor promotie-onderzoek een plaats biedt.
QCP is een nieuw bedrijf dat hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrie gaat produceren op basis van gebruikte kunststoffen afkomstig van huishoudens en industrie. In totaal wordt 75 miljoen euro geïnvesteerd in dit baanbrekende project. Daarmee worden in de komende jaren 100 directe en 200-300 indirecte arbeidsplaatsen gecreëerd. De fabriek wordt gebouwd op het Chemelot-terrein in Sittard-Geleen.
Foto: Huub Meessen (l) en Raf Bemelmans van QCP (r) en wethouder Pieter Meekels ondertekenen de intentieovereenkomst tussen QCP en de gemeente. Foto MCM Producties.
Cookieinstellingen