Ondernemers voeren actie tegen Aids

Foto:

Wereldwijd zijn er 35 miljoen mensen met hiv. Elke 21 seconden overlijdt er iemand aan aids. Sinds het begin van de epidemie zijn 78 miljoen mensen geïnfecteerd en bijna 39 miljoen mensen gestorven aan deze afschuwelijke ziekte.

Aids is wereldwijd doodsoorzaak nummer één onder vrouwen in de vruchtbare leeftijd van 15 tot 45 jaar en doodsoorzaak nummer één onder jongeren in Sub-Sahara Afrika. Aids heeft al miljoenen kleine kinderen tot wezen gemaakt. Wereldwijd leven zo’n 5 miljoen jongeren van 10 tot 24 jaar met hiv of aids.

Op (koop)zondag 30 november – een dag vóór Wereld Aids Dag – voeren een aantal Sittardse ondernemers actie om geld in te zamelen voor de stijd tegen Aids.

Nouvo fashion, Haaratelier Huub Dumont, Lilian Stultiens Visagie en restaurant Meds werken mee aan deze actie, die wordt gehouden vóór de zaak en in de etalages en de entree van Nouvo fashion op de Limbrichterstraat in Sittard.

Modellen showen daar de nieuwste mode en feestkleding en krijgen ter plekke door Huub en Maurice van Haaratelier Dumont een bijpassend kapsel aangemeten.

De modellen die aan deze show meewerken zijn geen professionals; de dames zijn ‘zo van de straat geplukt’. Zij worden door visagiste Lilian Stultiens vakkundig opgemaakt met de nieuwste winter/feest make-up.

Restaurant Meds deelt tijdens de show mondvermakertjes uit en de modellen verrassen u met goodie bags.

Burgemeester geknipt voor actie voeren
Ook voor de heren is er zondag aandacht. Als speciale gast neemt burgemeester Sjraar Cox plaats in de etalage voor een knipbeurt om het belang van deze actie te ondersteunen. Wellicht wil ook een aantal dames en heren uit het publiek zich in de etalage laten knippen in ruil voor een donatie voor het Aids fonds. En u kunt natuurlijk – tegen een vrije gave – een Aids-lintje kopen. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt om met name jonge vrouwen in Afrika voorlichting te geven en hen middelen te verstrekken om zelfstandig een gezonde toekomst op te bouwen.

Cookieinstellingen