De Salon – Museum Het Domein

Foto:

De organisatie van de Salon heeft de definitieve selectie van kunstenaars voor de Salon Sittard-Geleen 2014-2015 rond. Uit 68 inzendingen werden er uiteindelijk 26 geselecteerd.

Alle 68 aanmeldingen kwamen van kunstenaars met een binding met Sittard-Geleen en/of de Westelijke Mijnstreek. Zij maken werk van fotografie tot schilderkunst en van multi-media installaties tot locatiegebonden sculpturen. 
Aan Erik de Jong, verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, was de opdracht gegeven om uit de inzendingen een selectie te maken voor de Salon, die eens per twee jaar wordt georganiseerd.
Van zaterdag 13 december 2014 tot en met zondag 4 januari 2015 is in Museum Het Domein Sittard het werk te zien van: Etienne van Berlo, Karin Bos, Peter Broeren, Stefan Cools, Mariëlle van Deursen, Jeroen Evertz, Moniek Gerrits, Marike van Gerven, Femke Habets, Lucy Hannen, Carmen Hemels, Rita Hoofwijk, Mark Heijen, Vivian Keulards, Janneke Kornet, Nieke Lemmens, Marjo Meijer, Vanessa Mezzolla, Hil van Neer, Jeronimus van Pelt, Ans Repkes, Ines den Rooyen, Koen Savelkoul, Peter Severijns, Theresie Tholen en Su Tomesen.
De Salon staat deze editie in het teken van ‘Kunst anno Nu’: eigentijdse kunst met een handreiking naar een dialoog over creativiteit, vrijheid, bezit, natuur, leven en dood, identiteit en respect voor ‘de ander’. Tijdens de opening van de Salon op zaterdag 13 december om 15.30 uur zal Erik de Jong een toelichting geven op zijn visie en selectie.
Naast de tentoonstelling biedt de Salon ook educatieve activiteiten en een uitgebreid randprogramma met o.a. rondleidingen en muziek. De Salon is mede hierdoor een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor zowel kunstenaar als publiek en laat de Salon het publiek kennis maken met spannende actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldende kunst uit de eigen regio. 
Meer informatie over de deelnemende kunstenaars en de overige activiteiten tijdens de Salon is te vinden op www.salonsittard-geleen.nl.
de-salon-theresie-tholen-i-am-a-material-girl-825x1280
Theresie Tholen – I am a material girl
Cookieinstellingen