Stadspartij wil ‘geweld achter de voordeur’ uitbannen

De gemeenteraad dient voor 1 januari 2015 een Regiovisie Geweld in Afhankelijkheidsrelaties (GIA) vast te stellen. Dit is geen wettelijke verplichting maar wel een afspraak die door het ministerie van VWS wordt gemonitord.

In gemeenteraadsvergadering van 17 en 18 december staat de Regiovisie Geweld in Afhankelijkheidsrelaties (GIA) op de agenda. 
“De Stadspartij zal bij de discussie over dit zeer belangrijke onderwerp een motie indienen met als doel om huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling uit te bannen, te beginnen in Sittard-Geleen,” zo laat de fractie in een bericht weten.
 
Dit moet volgens de Stadspartij bereikt worden door een brede coalitie te vormen van politie, toezicht, maatschappelijk werk, zorgverleners en -instellingen, gemeente en alle burgers.
“Méér politie-inzet (ten koste van politie-inzet voor bestrijding van wietplantjes), méér inzet van maatschappelijk werk, zorgverleners en -instellingen (niet pamperen, maar melden en bestrijden) en méér inzet van alle burgers bij opsporing en bestrijding van dit geweld.”
 
In de motie wordt bovendien een oproep gedaan om een speciale bestuurlijke taskforce-commissie te benoemen die de voortgang over de uitvoering continue bewaakt om de ambitieuze doelstelling voor deze regio en meer specifiek Sittard-Geleen nog in deze raadsperiode 2014-2018 te realiseren.
Cookieinstellingen