Opening rotonde De Wissel

Foto:

Donderdagmiddag opende wethouder Bert Kamphuis officieel de nieuwe turborotonde De Wissel. De opening geschiedde door het ontsteken van de lampjes in de tien meter hoge kerstboom die midden op de rotonde is geplaatst.

De werkzaamheden aan de rotonde zijn gestart op 22 september 2014 en het was de uitdrukkelijke wens van betrokkenen dat de rotonde voor de kerstvakantie gereed zou zijn. 
Planning afhankelijk van het weer 
Het is tot de laatste dagen spannend geweest of de planning gehaald zou worden. Door de regenbuien die afgelopen week vielen, kon het asfalt niet voldoende drogen en moesten de machines soms rechtsomkeert maken. Afgelopen maandag kon aan het einde van de dag de laatste laag asfalt aangebracht worden en werd duidelijk dat de rotonde volgens planning klaar zou zijn.
Rotonde open, alle tijdelijke maatregelen opgeheven 
Vanaf vrijdag 19 december, rond het middaguur, is de rotonde en daarmee de route naar de binnenstad weer volledig open voor het verkeer. Alle tijdelijke verkeersmaatregelen worden dan opgeheven en dan is de oude situatie van voor de werkzaamheden weer overal van toepassing. Ook verdwijnen dan de tijdelijke verkeerslichten, gaat de Elisabeth van Barstraat weer open en wordt de Overhovenerstraat weer tweerichtingsverkeer.
de-wissel-peter-geenen-en-bert-kamphuis
Oud-wethouder Peter Geenen (CDA), tijdens wiens wethouderschap project De Wissel werd gestart, en zijn opvolger wethouder Bert Kamphuis (D66), die de officiële opening verrichtte.
Vanaf januari volgende fase 
In januari wordt gestart met de volgende fase, waarin de toegangswegen Rijksweg Noord en Odasingel worden aangepakt. Deze werkzaamheden zijn gepland tot begin maart 2015. Vervolgens worden tot medio juni 2015 de werkzaamheden aan de Rijksweg Noord uitgevoerd. De toegangswegen zullen per rijrichting één voor één worden heringericht, waardoor er tijdelijke eenrichtingsroutes komen. De binnenstad blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Over de precieze planning en de voortgang van de werkzaamheden informeren we u via de Facebookpagina van de Wissel en via de gebruikelijke kanalen zoals de gemeentelijke website.
Grote infrastructurele verandering 
Wethouder Kamphuis: “De aanleg van deze rotonde is een forse ingreep in de infrastructuur van onze gemeente en het centrum van Sittard in het bijzonder. Deze ingreep slaat een aantal vliegen in een klap: een betere bereikbaarheid van het centrum, een betere doorstroming van verkeer, een positief effect op de verkeersveiligheid en een betere luchtkwaliteit. Uiteraard veroorzaakt zo’n ingreep ook overlast voor omwonenden, ondernemers en het doorgaand verkeer en ik weet uit eigen ervaring en uit gesprekken in de buurt dat de verkeershinder – ook op de omleidingsroutes – erg vervelend is. Gelukkig ligt er nu een prachtige rotonde die al de bovengenoemde voordelen oplevert en de stad voorbereidt op de komst van de studenten en andere gebruikers van de Ligne. Ik ben er trots op dat onze stad dit project heeft kunnen uitvoeren in economisch lastige tijden, een prima investering in de ontwikkeling van de stad.” 
Cookieinstellingen