De Domijnen start zonder Artamuse

Artamuse, BiblioNova, de Stadsschouwburg, museum Het Domein en het Euregionaal Historisch Centrum zouden per 1 januari aanstaande opgaan in cultuurbedrijf De Domijnen.

Daarmee denkt de gemeente een structurele besparing van bijna driekwart miljoen euro per jaar realiseren, zonder kaalslag in de inhoudelijke programmering van de vijf instellingen.
Voorlopig, zo blijkt uit een brief van het college van B&W aan de gemeenteraad, blijft Artamuse nog buiten het nieuwe cultuurbedrijf, omdat een geplande reorganisatie nog niet is afgerond. 
Op dit moment is er bij Artamuse sprake van circa 5fte aan lege uren, verdeeld over een veertigtal medewerkers. Zolang de reorganisatie van deze lege uren niet is doorgevoerd kan overgang van Artamuse naar De Domijnen nog niet plaatsvinden. De vakbonden willen de reorganisatie koppelen aan de overgang naar De Domijnen, maar de gemeente wil die overgang pas uitvoeren nadat de reorganisatie achter de rug is.
Dit betekent dat het muziekonderwijs komend jaar in elk geval nog ‘oude stijl’ muziekonderwijs blijft. De subsidie die daarvoor aan Artamuse wordt toegekend wordt verrekend met de subsidie die de gemeente aan De Domijnen heeft toegekend. 
Het streven is nu om het muziekonderwijs nieuwe stijl door De Domijnen te laten voorbereiden zodat daarmee met ingang van het schooljaar 2015-2016 kan worden gestart. Wanneer Artamuse dan haar reorganisatie heeft afgerond kan alsnog worden ingestapt in De Domijnen.
Cookieinstellingen