22e Nieuwjaarsconcert St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

Foto: Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven

Op zondag 4 januari opent Harmonie St. Cecilia het nieuwe jaar muzikaal met het traditionele Nieuwjaarsconcert. Voor de 22e keer in successie zal de vereniging in Oos Hoes een luchtig en gevarieerd programma ten gehore brengen.

Het concert is tevens de opening van het jubileumjaar, want St. Cecilia bestaat in 2015 115 jaar.

De drumband opent het concert om 14:30 uur. Na een korte pauze neemt het harmonieorkest het tweede deel voor zijn rekening. Terwijl de drumband o.a. een uitstapje maakt naar de popmuziek (Africa – Toto) speelt de harmonie voornamelijk een licht-klassiek repertoire, met o.a. het 2e concert voor 2 klarinetten (Mendelssohn-Bartholdy) waarin Koen Cuijpers en Jos Janssen soleren. Uiteraard zal er ook muziek worden gespeeld van telgen van de Strauss-familie.

Een speciale gast die van ver komt, maar nog steeds heel dicht bij St. Cecilia staat, is Ben Pernot. Hij is de broer van Ria Pernot, de beschermvrouw van de harmonie en woonachtig in Kamerik (Utrecht). Hij zal als tenor in vier werken door het orkest worden begeleid, waaonder het beroemde Wolga-lied uit de operette ‘Der Zarewitsch’, gecomponeerd door Franz Lehár.

Voorafgaand aan het concert vindt de Nieuwjaarsbijeenkomst plaats voor de Leden van Verdiensten en de Leden van de Club van Honderd en sponsoren van St. Cecilia.

Cookieinstellingen