Oude traditie leeft voort

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sittards Mannenkoor SI-TARD geeft zondagmiddag om 17:30 uur een kerstconcert in de Sint Michielskerk aan de Markt in Sittard. Het koor doet dat al vele jaren lang. En om reclame te maken voor het kerstconcert worden in de periode daaraan voorafgaand korte concertjes gegeven op verschillende plekken in de Sittardse binnenstad.

Een van de vaste locaties waar het koor zich dan opstelt is voor de etalage van damesmodezaak Van Neer Eyckeler aan de Brandstraat. En daarbij is het inmiddels traditie geworden dat de eigenaar van Van Neer Eyckeler een tafeltje naar buiten rolt met hartversterkertjes tegen de kou – als die er is – én om de kelen te smeren.
Arndt Dieteren zet daarmee het gebruik dat zijn vader Arno vele jaren geleden startte voort. Een koorlid, dat nog maar ‘kort’ lid was van SI-TARD, wist zeker dat het borreltje sinds hij 26 jaar geleden toetrad tot het koor elk jaar werd geschonken. En waarschijnlijk daarvóór dus ook al.
Het kerstconcert van SI-TARD begint om 17:30 uur en is vrij toegankelijk. Aansluitend zijn de bezoekers uitgenodigd in het lokaal van het koor in het Jochem Erenshoes aan het iets verderop gelegen Kloosterplein.
Cookieinstellingen