Voor het goede doel op de kerstmarkt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Siemi Piu en Dagmar Vola zitten met z’n tweetjes nog tot en met 23 december in een kersthuisje op de kerstmarkt op Cour Solanus in Sittard.

Ze verkopen daar allerlei spulletjes, met de opbrengst waarvan ze hun deelname aan Global Exploration Peru willen bekostigen. Daaraan willen ze komend jaar met 30 andere leerlingen van Trevianum Scholengroep deelnemen.

Om aan Global Exploration deel te mogen nemen moet elke deelnemer 1800 euro aan sponsorgeld bijeenbrengen en daar komen dan nog de kosten voor de reis bij.

Dat betekent netwerken, contacten met potentiële sponsors aanboren en zelf activiteiten ontplooien om de benodigde financiën te regelen. Dat is op zichzelf al een zeer leerzame ervaring.

Stichting Global Exploration (SGE) stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen. Zodoende organiseert SGE voor het onderwijs projecten in ontwikkelingslanden.

Mama Alice
De reis voert naar Ayacucho in Peru, waar de leerlingen hulp gaan bieden aan Mama Alice. Dat is een humanitaire hulporganisatie zonder binding met religie, politiek of levensovertuiging. Ze biedt hulp aan straatkinderen, waar ook ter wereld. Want ieder kind heeft recht op een Mama. In Ayacucho, Peru biedt Mama Alice gratis dagopvang aan kinderen tussen 4 en 18 jaar. In de 7 jaar dat Mama Alice in Ayacucho werkzaam is, is het aantal kinderen dat van haar zorg gebruik maakt gestegen tot 1000.

Mocht u tijdens Wènterdruim de kerstmarkt op Cour Solanus bezoeken, loop dan ook even langs het huisje van Siemi en Dagmar en koop er iets waarmee u het goede doel steunt.

Mama Alice
Visie Stichting Global Exploration

Cookieinstellingen