Spoedpost: nauwe samenwerking huisartsenpost en SEH

Foto: Atrium-Orbis MC

Patiënten die spoedeisende zorg nodig hebben kunnen voortaan terecht bij één loket: de Spoedpost in Atrium-Orbis Medisch Centrum Sittard-Geleen.

Spoedpost is de nieuwe naam voor de samenwerking tussen Huisartsenpost Westelijke Mijnstreek en Spoedeisende hulp Atrium-Orbis Sittard-Geleen. Geen gescheiden loketten meer, maar één balie voor de spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden én voor 24-uurs spoedeisende ziekenhuishulp.

Door het nieuwe Spoedloket wordt bevorderd dat de juiste zorg op de juiste plek wordt uitgevoerd. Kortom, alleen (dure) ziekenhuiszorg als het nodig is en in alle overige gevallen staat de huisarts klaar. Hierdoor draagt het Spoedloket bij aan het betaalbaar houden van goede en juiste zorg.

Buiten kantoortijden: bel éérst de Spoedpost, binnen kantoortijden bel uw huisarts

Als u buiten kantoortijden zorg nodig heeft die niet kan wachten, bel dan met de Spoedpost Sittard/Geleen: 046 – 400 9925. U hoeft dus ’s avonds, ’s nachts en in het weekend niet meer te twijfelen tussen de Spoedeisende hulp van het ziekenhuis of de Huisartsenpost.

Bellen met de Spoedpost heeft de volgende voordelen

  • Als u spoedeisende zorg nodig heeft, kunt u sneller worden geholpen. We kunnen direct een huisarts of ambulance naar u toe sturen.
  • Als een telefonisch advies genoeg is, bespaart u een rit naar het ziekenhuis.
  • Als u huisartsenzorg nodig heeft, krijgt u een afspraak. Zo weet u hoe laat u aan de beurt bent en hoeft u niet lang te wachten in de wachtruimte.
  • Komt u op de Spoedpost, dan wordt u door de huisarts of op de Spoedeisende Hulp behandeld. De huisarts kan indien nodig meteen overleggen met een specialist uit het ziekenhuis.
  • Overdag is de Spoedpost bemand voor levensbedreigende situaties. Voor alle overige gevallen staat uw huisarts klaar.
Cookieinstellingen