Yasmin en Abigail op TV bij Junior Dance

Foto: Abigail en Yasmin

Het bij Urban Dance Factory getrainde dansduo Yasmin Aoune (11) en Abigail de Bree (10) uit Sittard staat samen met 11 anderen in het AvroTros programma Junior Dance.

De meiden werden wereldkampioen Streetdance in Glasgow in 2014 en bereikten al een zeldzame 1 miljoen hits op Youtube.

Het programma
Na het succes van vorig jaar start op vrijdagavond 27 februari om 17:10 uur een nieuw seizoen van Junior Dance op NPO#/ Zapp. Jonge danstalenten, waaronder Abigail en Yasmin, laten zien wat ze in huis hebben en dansen erop los. Alle stijlen komen voorbij, van modern en klassiek ballet tot hiphop en breakdance. De winnaar van Junior Dance 2015 zal de ster spelen in zijn/haar eigen videoclip, uitgezonden op Zapp!

Coaches Anna-Alicia, Shaker en Sigourney beoordelen de dansers en begeleiden hen richting de liveshows en uiteindelijk de grote finale! Gedurende negen weken is Junior Dance iedere vrijdagmiddag op Zapp te zien.

Seizoen 2015
De opnames van het vierde seizoen van Junior Dance zijn al in volle gang. Van alle inzendingen voor Junior Dance 2015 zijn ruim 200 dansacts door de jury geselecteerd voor de voorronde, waaronder Abigail en Yasmin. Daarvan gingen er 48 direct door naar de tv-audities.

Tijdens de tv-audities van Junior Dance selecteerde de jury 21 dansacts die doorgingen naar de teamdagen. Tijdens deze teamdagen kozen de coaches Anna-Alicia, Shaker en Sigourney elk de 4 beste acts voor hun team. Abigail en Yasmin werden door bekende danschoreograaf Shaker uit Amsterdam gekozen in zijn team.
Sindsdien reizen de twee jonge meiden elk weekend naar Hilversum of Amsterdam voor opnames en trainingen. Samen met presentator Tim Douwsma verschijnen Abigail en Yasmin binnenkort in de, onder de jeugd populaire, tv programma’s Kids Top 20 en ZappLive op NPO3.

Liveshows
Op zaterdag 4 en 11 april zijn de halve finales. Abigail en Yasmin mogen hun act tijdens de halve finale van 11 april aan de vakjury, kinderjury en het nederlands publiek laten zien. Als ze genoeg stemmen krijgen staan ze op zaterdag 18 april in de grote finale van Junior Dance 2015.

Deze spetterende shows worden gepresenteerd door Veronica van Hoogdalem en Tim Douwsma live vanuit de Crown Business Studios in Aalsmeer.

Op tv
Vanaf vrijdag 27 februari is Junior Dance wekelijks te zien om 17:10 uur op Zapp/NPO3!

Cookieinstellingen