N276 tussen Brunssum en afslag Oirsbeek maanden dicht

Het is voorlopig niet meer mogelijk om via de N276 naar Brunssum te rijden of van Brunssum richting Sittard-Geleen te rijden.

De weg wordt de komende 7 maanden flink onderhanden genomen. Dat heeft te maken met de aanleg van veelbesproken Buitenring. Tussen de stoplichten bij de afslag Oirsbeek/Amstenrade en de rotonde bij de Emmaweg/Karel Doormanstraat is sinds maandag 23 februari geen verkeer mogelijk.

De werkzaamheden houden onder meer het ophogen van de N276 in, de aanleg van twee turborotondes, en de afbouw van een nieuw viaduct voor de Buitenring. Het verkeer krijgt gedurende de werkzaamheden (ongeveer zeven maanden) te maken met omleidingsroutes.

Omleidingsroutes
De N276 wordt in beide richtingen afgesloten, vanaf de verkeerslichten, ter hoogte van de afslag Oirsbeek/Amstenrade (N581) tot aan de rotonde bij de Emmaweg/Karel Doormanstraat. Oirsbeek en Amstenrade blijven gewoon bereikbaar, dat geldt ook voor alle woningen en bedrijven langs de N276. In Brunssum is op de rotonde Emmaweg/Karel Doormanstraat de afslag naar de N276 afgesloten, dat geldt ook voor het laatste stukje van de Kennedylaan na de kruising met Op den Trichter. Het verkeer dat vanuit Sittard richting Brunssum wil rijden of andersom, wordt omgeleid via de Steenakkerweg en Kneijkuilerweg (N580) naar de N274 bij Schinveld. We verwachten dat de werkzaamheden tot en met september 2015 zullen gaan duren. Zodra de N276 weer opengesteld wordt voor doorgaand verkeer, kunnen de turborotondes* op de N276 meteen in gebruik genomen worden. De huidige verkeerslichten op de kruising N276/Kennedylaan komen te vervallen. Onderaan een illustratie van de omleidingsroute en de visualisatie van de eindsituatie.

Buitenring Parkstad Limburg
De BPL heeft een duidelijk doel: zorgen dat de bereikbaarheid van en binnen de regio Parkstad sterk verbetert. De Buitenring zorgt voor een vlotte verbinding tussen gemeenten in de regio en voor een goede verbinding met nationale en internationale wegen. Daarbij worden bestaande wegen die door woonkernen leiden ontlast. Dat is goed voor de leefbaarheid. Bovendien biedt de nieuwe weg volop kansen voor economische en toeristische ontwikkelingen en verbetert de verkeersveiligheid in het gebied. De Buitenring wordt een ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, waar de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken en Schinnen deel van uitmaken.

No-Regret
In 2013 en medio 2014 kreeg de Provincie van de Raad van State toestemming voor de aanleg van de ‘no-regret’ wegdelen aan de noordzijde van Heerlen en Brunssum en het wegdeel tussen de rotonde Avantis en de Hamstraat in Kerkrade. Dat wil zeggen dat ook als het inpassingsplan onverhoopt (gedeeltelijk) zou worden vernietigd, en geen integrale Buitenring zou worden aangelegd, dit tracédeel de verkeersafwikkeling aanzienlijk verbetert. Daarvoor moet dan wel nog een nieuwe planologische procedure worden doorlopen.

Meer informatie over de Buitenring Parkstad Limburg vindt u op www.buitenring.nl.

Bron: Provincie Limburg

Cookieinstellingen