Opa en omadag in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Vanaf aanstaande zondag 1 maart is het Kasteelpark in Born weer dagelijks open van 10:00 tot 18:00 uur. Een week later, op 8 maart, is het Opa en Omadag in het park.

Opgewonden en met blozende wangetjes brengen de kleinkinderen samen met opa en oma een bezoek aan het Kasteelpark. Bij de kassa moet natuurlijk eerst een zakje voer voor de dieren worden gekocht. Wanneer je ze wat voer geeft kun je de schapen, wasberen en grote vissen in de kasteelgracht goed bekijken.

De wandeling voert eerst langs nieuwsgierige alpaca’s en de kleine Ouessantschaapjes die graag komen kijken wie er wat lekkers voor hun heeft meegenomen. Vol bewondering kijken de kinderen vanaf de brug naar de grote kamelen en de speelse zilvervosjes.Zilvervos-Foxy

Kleurrijk
Aan de andere kant wijst opa naar de ooievaars en de kroonkraanvogels met hun mooie kroontje. Bij de uilen wordt stil geluisterd: ja hoor, daar zegt er eentje “oehoe”. Op naar de volière waar je doorheen mag lopen met allerlei bontgekleurde parkieten. Rustig zittend op een bankje kun je de vogels goed bekijken. Enkele komen zelf nieuwsgierig even een kijkje nemen.

Kinderboerderij
Een bezoek aan de kinderboerderij hoort er natuurlijk ook bij. Voordat ze door de poort gaan, stopt oma het voerzakje weg want de opdringerige geiten mogen niet gevoerd worden. Hier kun je de geitjes aaien en de vrolijke ottertjes zien zwemmen.

Griezels
Mits het buiten warm genoeg is gaan ook de deuren van het Kriebelhuis open. Daar zijn schorpioenen, vogelspinnen, fel gekleurde gifkikkertjes en grote leguanen te bewonderen.

Speeltuin
Het bezoek is niet compleet zonder een bezoek aan de speeltuin: springen op de grote airtrampoline, een zandkasteel bouwen of op de uitkijktoren beklimmen. Opa en oma rusten ondertussen uit op het naastgelegen terras onder het genot van een kopje koffie.

Koop uw jaarkaart met korting
Omdat een bezoek aan Kasteelpark Born een plezier is voor jong en oud, kunnen opa en oma op zondag 8 maart met € 5,- korting een jaarkaart kopen. Ook ontvangen ze deze dag een consumptiebon voor een gratis kopje koffie.

Openingstijden
Het Kasteelpark is vanaf zondag 1 maart weer dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en 65+’ers en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop waarmee je onder meer de schapen kunt voeren. Ook de grote vissen uit de kasteelgracht zijn dol op dit voer.

Cookieinstellingen