Veel interesse in pilot e-Carsharing

Ondertekening overeenkomst in 2014
Ondertekening overeenkomst in 2014
Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Het door de gemeente gestarte pilotproject voor 15 elektrische deelauto’s slaat aan. De pilot wordt uitgevoerd door de Stichting Limburg Elektrisch in samenwerking met FIER Automotive.

De auto’s zijn in de afgelopen weken in gebruik genomen bij Zuyd Hogeschool, Atrium-Orbis Ziekenhuizen, Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. Maar liefst 250 mensen hebben interesse getoond om gebruik te gaan maken van deze elektrische deelauto’s en er zijn al honderden ritten gemaakt.

De officiële start van het project e-carsharing vindt plaats op woensdag 4 maart. Dan worden ook al de eerste opvallende praktijkresultaten bekend gemaakt.

Er is door verschillende organisaties interesse getoond om ook aan te sluiten bij dit project en daarmee een bijdrage te leveren om deze pilot bij succes op te schalen naar een commercieel haalbare dienstverlening in geheel Zuid Limburg. Overheden en bedrijven willen daarmee kosten besparen, de mobiliteit verduurzamen en gelijktijdig een ontwikkeling stimuleren waarin steeds meer mensen gebruik maken van een mobiliteitsmix bestaande uit fiets, OV en auto.

Cookieinstellingen