Vragen Stadspartij over retailbeleid gemeente

Foto: Onderwijsgek [CC BY-SA 3.0]

Het College van B&W heeft in december 2012 het bestemmingsplan voor het pand van garage Ruud Tiems aangepast aan het gemeentelijk retailbeleid. Daarmee kwam de bestemming detailhandel te vervallen.

Dat was aanleiding tot een aantal rechtszaken tussen eigenaar Ruud Tiems en de gemeente. Tiems zag zijn plannen om er supermarkt Lidl onder te brengen gedwarsboomd. De gemeente trok uiteindelijk aan het langste eind.

Als reden voor de bestemmingswijziging voerde de gemeente aan dat een ‘solitaire supermarkt’ op de plek van garage Ruud Tiems in Geleen niet past binnen het gemeentelijk retailbeleid. Dat is erop gericht buurtwinkelcentra overeind te houden, waarvoor supermarkten als publiekstrekker gelden. Nieuwe supermarkten buiten die winkelcentra zijn daarom ongewenst.

De Stadspartij Sittard-Geleen-Born is nu verbaasd dat er wel toestemming wordt verleend voor de vestiging van een levensmiddelenwinkel (= supermarkt, zegt de Stadspartij) aan de Tunnelstraat 2A in Geleen. Navraag bij het ambtelijk apparaat leverde volgens de Stadspartij op dat deze vestiging kennelijk is toegestaan omdat Tunnelstraat 2A de bestemming ‘Detailhandel zonder verdere beperkingen’ heeft. Dat betekent dat deze volgens de Stadspartij verouderde bestemming nog niet is aangepast aan het retailbeleid van de gemeente.

De Stadspartij wil nu van het College van B&W weten waarom in december 2012 wél een bestemmingswijziging werd doorgevoerd betreffende het pand van Ruud Tiems en waarom dat nu niet gebeurt bij het pand aan de Tunnelstraat 2A. Daarmee wordt volgens de partij de suggestie van ongelijkheid gewekt en dat de gemeente met twee maten meet.

In een brief aan het College van B&W vraagt de Stadspartij hierover opheldering. Ook wil zij weten waarom het College nog steeds geen volledig geharmoniseerd retailbeleid in alle bestemmingsplannen heeft.

Cookieinstellingen