Nakaartavond over de optocht van Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zaterdagavond 7 maart begint om 20:00 uur het vervolg op de in 2014 geherintroduceerde optochtfilmavond van het Optochkommitee Zitterd. Een ideale gelegenheid voor alle deelnemers om de optocht te zien.

Want wie meeloopt ziet de optocht zelf amper. En dat is jammer, want daarmee wordt veel moois niet gezien. Op 7 maart kn die schade dik worden ingehaald. In de mooiste setting die er is – tussen de carnavalswagens die op 15 februari door de straten van Sittard trokken – worden op een gezellig pleintje op een aantal grote projectieschermen film- en videobeelden vertoond van de optochten 2015 en historisch materiaal uit de jaren ’70.

Nakaartavond
Deze avond, zo kort na Carnaval, leent zich uitstekend om nog eens lekker ‘na te kaarten’ met je carnavalsvrienden over het afgelopen Vastelaovesseizoen. De hal is dus niet alleen een filmzaal, maar er is voldoende ruimte om iedereen weer eens te ontmoeten en voor een gezellig gesprek. Natuurlijk is er gezorgd voor een buffet en ook de borrelhapjes zullen niet ontbreken. Mocht de honger toeslaan: de ‘fritteboet’ staat op de parkeerplaats.

Fotoshow
Er zijn dit seizoen talloze foto’s gemaakt. Het Optoch Kommitee Zitterd heeft heel wat mooie foto’s mogen ontvangen. Ze zijn zeer de moeite waard en krijgen dan ook een plekje op deze avond. Er zullen daarom enkele LCD-schermen worden geplaatst met de mooiste foto’s van dit seizoen. Wie nog foto’s wil insturen kan zet via e-mail verzenden aan [email protected].

Het Optoch Kommitee hoopt op zaterdag 7 maart heel veel Vastelaovesgekke, optochtdeelnemers en andere belangstellenden te mogen verwelkomen. “We willen met deze avond graag een nieuw evenement in het leven roepen” aldus voorzitter Peet van Erp. De entree is gratis en iedereen is welkom.

Ook stadsprins Arno III is op deze avond aanwezig. Hij zal het eerste exemplaar van de DVD van de optocht van 2015 in ontvangst nemen.

Cookieinstellingen