Noodverordening rond woning Bandidospresident opgeheven

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Omdat er geen indicaties zijn dat er in Nieuwstadt een risico op een nieuwe aanslag bestaat wordt de noodverordening rond de woning van Bandidospresident Harry Ramakers opgeheven.

Vorig jaar maart werden er kort na elkaar twee aanslagen gepleegd op de woning van Ramakers. Die was beide keren niet thuis. De gebeurtenissen veroorzaakten grote onrust in Nieuwstadt en waren voor burgemeester Jos Hessles reden voor het instellen van een noodverordening.

Die verordening ging een tijdje de kast in nadat Ramakers werd veroordeeld tot een gevangenisstraf voor illegaal wapen- en drugsbezit. Toen de celstraf van Ramakers er in december afgelopen jaar op zat keerde hij terug naar zijn woning aan de Linde in Nieuwstadt en stelde burgemeester Hessels de noodverordening opnieuw in werking. Het huis van Ramakers werd met een camera bewaakt, de politie ging meer patrouilleren en er kwam een verkeersdrempel voor de woning van Ramakers te liggen. Die maatregelen worden nu allemaal opgeheven.

Tot op heden is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de aanslagen. Men vermoedt dat daar een rivaliserende motorbende achter zit.

Cookieinstellingen