Oud-leerling Trevianum als vlogger aan de slag voor SBS6

De ster van de 21-jarige “vlogger” Colin Wijnholds (uit Sittard) is rijzende. Binnenkort gaat de student International Business (in Maastricht) met zijn handcamera aan de slag voor SBS6.

Een vlogger is iemand die in de vorm van videobeelden een dagboek bijhoudt op internet, een video-log, kortweg vlog. Sinds de opkomst van snelle computers en snelle internetverbindingen neemt het “vloggen” een enorme vlucht. Op Youtube zijn talloze accounts te vinden waar vloggers hun sporen nalaten.

Enkele accounts springen eruit, en één van die accounts is Koolein van Colin Wijnholds, goed voor meer dan 120.000(!) abonnees.

Colin plaatst er sinds ruim een jaar filmpjes van allerlei zaken die hij en zijn vriendin meemaken. Door zijn positieve toon en opgewekte manier van verslaggeving weet hij verhalen over triviale zaken interessant te maken en een groot – en vooral jong – publiek te interesseren voor zijn vlog.

Met zijn Youtube-kanaal wist deze oud-leerling van Trevianum Scholengroep in Sittard de aandacht van SBS6 op zich te vestigen. SBS6 nodigde hem uit om mee te werken aan het door Henny Huisman gepresenteerde TV-programma Heel Holland Zorgt, dat in de Nationale Week van Zorg en Welzijn (van 16 tot en met 21 maart) dagelijks wordt uitgezonden vanaf 16:00 uur.

Colin gaat voor Heel Holland Zorgt op 9 maart naar Den Haag, waar hij een ontmoeting met staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met zijn Sony RX100 handcamera als vlog vastlegt. Na eigenhandig de beelden gemonteerd te hebben stuurt hij zijn vlog door naar de omroep, die ze tijdens Heel Holland Zorgt uit zal zenden. Ook op andere dagen zijn inzendingen van Colin te zien. Een mooi voorbeeld van het samengaan van nieuwe en ‘oude’ media.

Cookieinstellingen