Vluchtoefening brandweer met bewoners zorgcentrum

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vijftien bewoners van aanleunwoningen van zorgcentrum Zilverlinde in Geleen-Lindenheuvel houden aanstaande maandag samen met acht brandweerlieden een vluchtoefening voor het geval er een brand uitbreekt.

De oefeningen zijn erop gericht bewoners bewust te maken van het feit dat zij in de eerste minuten van een brand op zichzelf zijn aangewezen, omdat de brandweer dan nog niet aanwezig is. Zij kunnen in die situaties kostbare tijd winnen als ze bekend zijn met de vluchtroute in hun woning.

Om dat aspect te leren doorloopt een medewerker van de brandweer één op één met de bewoner zijn of haar woning. Zo ervaren zij hoe het is als je tijdens een brand weinig of geen zicht hebt en leren ze veilig de weg naar buiten te vinden.

De brandweer hecht er in het kader van Brandveilig Leven en zelfredzaamheid veel waarde aan dat mensen behalve het voorkomen van brand, ook weten wat ze moeten doen in het geval van een calamiteit. Bovendien biedt deze oefening voor de brandweer de gelegenheid om deze locatie beter te leren kennen.

Cookieinstellingen