Crowdfunding voor restauratie toren basiliek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

ABN AMRO MeesPierson heeft onder andere de Basiliek Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart aan de Oude Markt in Sittard uitgekozen voor deelname aan een door de bank georganiseerde crowdfundingactie.

De basiliek heeft voor de restauratie van de toren als doelstelling 50.000 euro in te zamelen. Een groot deel van dat geld is er al. Om de nog resterende 20.000 euro bijeen te brengen wordt nu de crowdfundigactie ingezet.

Mark van Keeken, Directeur Relatiemanagement ABN AMRO MeesPierson Instituten & Charitas: “De pilot met de Domkerk is buitengewoon succesvol verlopen, waarbij het streefbedrag van 50.000 euro ruimschoots is gehaald. We hebben er vertrouwen in dat crowdfunding ook succesvol kan worden voor kleinere religieuze instellingen. Met crowdfunding probeert ABN AMRO MeesPierson nieuwe, innovatieve inkomstenbronnen voor religieuze instellingen te vinden. Met de begeleiding en het faciliteren van deze projecten bieden we onze klanten een extra service.”

Wat is crowdfunding?
Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren, waarbij er direct contact is tussen investeerder en ondernemer. Kerken kunnen de opbrengst uit crowdfunding goed gebruiken, omdat hun inkomsten de laatste jaren zijn teruggelopen. Daarom zoeken ze nieuwe, eigentijdse initiatieven om de financiële middelen te vergroten. Crowdfunding sluit daar op aan. Het gaat niet alleen om geld inzamelen, maar blijkt ook een manier om – naast kerkgangers – nieuwe doelgroepen te betrekken bij religieuze instellingen. Als dank voor hun financiële bijdrage ontvangen de investeerders een tegenprestatie van de kerk.

Wat moet er gebeuren aan de toren?
Met name het voegwerk van de toren is har aan reparatie toe. Door de slechte staat van het voegwerk dringt er vocht door in de bakstenen. Bij vorst vriezen die dan stuk, waardoor de problemen alleen maar groter worden. Binnen in de open toren zijn al vochtplekken te zien.

Cookieinstellingen