Max Verstappen pakt WK-punten

Als jongste coureur ooit is Max Verstappen er in zijn tweede Grand Prix-race in geslaagd om WK-punten te scoren.

In de Grand Prix van Maleisië eindigde de coureur knap op de zevende plek in een veld van 19 coureurs, waarvan er uiteindelijk 15 het einde van de race haalden. Sebastian Vettel kwam als eerste over de finish, Verstappen zat daar iets meer dan 1 minuut en 39 seconden achter, een achterstand van minder dan één ronde.

De jonge coureur evenaarde de prestatie van senior, die in 2001 ook als zevende finishte in de Grand Prix van Maleisië. “Goed gedaan, netjes gereden en mooie acties”, vond Jos. “Hij had in het begin van de race wat moeite met de banden en miste grip, maar na zijn eerste pitstop ging hij als een speer. Het is vooral knap dat hij die twee jongens van Red Bull achter zich houdt.”

Verstappen startte vanaf plek zes. Tijdens een inhaalmanoeuvre van Marcus Ericsson werd hij even buiten de baan gedrukt en zakte hij even terug naar plek negen. Hij wist terug te komen tot de zesde plek, maar finishte uiteindelijk als zevende.

Daarmee is Max Verstappen de jongste coureur ooit die WK-punten wist te pakken. Hij zal dat ook blijven, omdat vanaf komend jaar een minimumleeftijd geldt voor deelname aan de hoogste raceklasse.